Η μπάλα είναι στρογγυλή . . . . .

Panathinaikos vs Olympiacos, Apostolos Nikolaidis Stadium, 22 May 1983

Panathinaikos vs Olympiacos, Apostolos Nikolaidis Stadium, 22 May 1983

Εμπνεόμενος από τις επερχόμενες "συγκρούσεις", που θα λάβουν χώρα στις αθλητικές αρένες και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, παρουσιάζω ένα φανταστικό αλλά διόλου απίθανο σενάριο, που εγείρει "δογματικά προβλήματα" δυσθεώρητου μεγέθους!

[... Κατά την διεξαγωγή του κλασικού derby των «αιωνίων», στο γήπεδο που χτίστηκε στα συντρίμμια του σταδίου που έφερε το όνομα του ήρωα της Ελληνικής επανάστασης, έχουμε υπερβεί την κανονική διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και παίζονται οι καθυστερήσεις. Κάποιοι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, έχοντας "ξενερώσει" κατά το κοινώς λεγόμενο από το θέαμα, ενώ σταυροκοπιούνται που απέφυγαν τα χειρότερα, φωνάζουν εν χορό προς τον ρέφερι, σφύρα-σφύρα (σφύρα την λήξη). Ο ρέφερι φυσικά παγερά αδιάφορος κάνει την “δουλειά του”, λοξοκοιτάζοντας το χρονόμετρο του. Οι γιγαντοοθόνες του γηπέδου αναγράφουν, 0-0. Είναι γνωστό τις πάσι, ότι μερικές φορές «όσα φέρνει το λεπτό δεν τα φέρνει η ώρα», και δυστυχώς ή ευτυχώς, αναλόγως σε ποια εξέδρα κάθεται κανείς, το λεπτό που «γράφει ιστορία» έφτασε. Το αμυντικό χαφ, της ομάδας της έδρας, προσπαθεί να ξαπλώσει το Δέκα το καλό, της φιλοξενούμενης ομάδας, στο μαλακό χορτάρι. Η προσπάθεια του αμυντικού χαφ, γνωστού «τσουρουκά» και θιασώτη της θεωρίας - περνάει ο παίκτης ή η μπάλα ποτέ και τα δύο μαζί, “στέφεται” από παταγώδη αποτυχία. Ο ρέφερι κάνει την χαρακτηριστική κίνηση των παρατεταμένων εμπρός σε παραλληλία χεριών (αφήνει το πλεονέκτημα), που γίνεται αντιληπτή από όλους. Το Δέκα το καλό, εξοφλεί μέρος του ποσού που δαπανήθηκε για την πολύκροτη μεταγραφή του, με μια μακρινή διαγώνια μπαλιά που κατευθύνεται στην οπισθοφυλακή «του εχθρού». Το σέντερ-φορ, της φιλοξενούμενης ομάδας, κινούμενο «νομίμως» προς την αντίπαλη περιοχή αφού καλύπτεται από την γραμμή των αμυντικών (δηλ. δεν είναι οφσάιντ), θα παραλάβει την «συστημένη μπαλιά», ευρισκόμενος στον «κενό χώρο». Το «ιστορικό τετ-α-τετ» θέτει τα δύο πρόσωπα, τον επιθετικό της φιλοξενούμενης ομάδας, και τον τερματοφύλακα (πορτιέρο) της ομάδας που παίζει στην έδρα της, στο επίκεντρο. Ας “παγώσουμε” για λίγο την κινηματογραφική εικόνα των εντός του αγωνιστικού χώρου δρώμενων. Συγνώμη για την διακοπή. Οι διαφημίσεις είναι καμιά φορά το καλύτερο μέρος του προγράμματος. Έχετε «πίστη» στον «δημιουργό σκηνοθέτη». Η προσωρινή εγκατάλειψη του «στίβου μάχης» γίνεται για χάρη της σεβαστής τάξης των οπαδών. Τους είχαμε ξεχάσει αυτούς! Οι εξέδρες «πάλλονται» από πάθος. Τα ψυχόρμητα διαφορίζονται ανάλογα με την φυλή στην οποία ανήκει ο καθένας. Το «ΘΡΥΛΕ θεέ μου Ολυμπιακέ μου» και το «ΠΑΟ θρησκεία θύρα 13» «πάνε περίπατο». Τώρα ο Μεγαλοδύναμος είναι ένας για όλους. Σ΄ αυτόν προσεύχονται, αυτόν εκλιπαρούν. Οι προσευχές όμως ζητούν διαφορετική «έκβαση της φάσης» του αγώνα.....]

Σου επιτρέπω αναγνώστη, ως «μικρός θεός», να διαλέξεις «φανέλα», αν δεν έχεις διαλέξει ήδη, και να «γράψεις» εσύ το «ποδοσφαιρικό φινάλε», που θα στείλεις με courier στην «Αθλητική Κυριακή». Ούτως ή άλλως κάποια οπαδοί σαν ένα σώμα και μια ψυχή, θα αναφωνήσουν ή θα σιγοψιθυρίσουν: Υπάρχει Θεός! Βεβαίως και για κάποιους από τους “ηττημένους” υπάρχει Θεός! Αλίμονο! Μια πρόσκαιρη αστοχία δεν θα κλονίσει την πίστη τους.

Οι προσευχές της πλέμπας δια «πάσα νόσο και πάσα μαλακία», διευκολύνονται, από την Πολυεθνική του χριστιανισμού και τα ανά τον κόσμο παραρτήματα” της. Οι «εταιρείες του Θεού» παράγουν σε εντατικούς ρυθμούς «αγίους» και Παναγίες (Μαριάμ) που συνοδεύονται από ευφάνταστους επιθετικούς προσδιορισμούς. Ο Χριστιανισμός κατέχει πλέον την «μαγική ιδιότητα», να ανταγωνίζεται το διαδεδομένο αναψυκτικό τύπου Colla: Πάει με όλα! Ποτέ άλλοτε καμιά «εταιρεία» δεν κατάφερε, να έχει ένα τόσο βαρύ Brand Name και ένα «προϊόν» που να απευθύνεται σε τόσο μεγάλο target group. Οφείλω να παραδεχθώ χάριν της αληθείας, ότι άπαντες - από τους αρχιερείς ως τον φτωχοδιάβολο που ενδύεται το ράσο, έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία ενός τόσο μεγαλεπήβολου σχεδίου, προκειμένου τόσο η «εταιρεία» όσο και το «target group» να αναπτύσσονται διαρκώς. Τα αποτελέσματα τους έχουν δικαιώσει προ πολλού. 

Κανένας από τις μυριάδες των πιστών που απευθύνονται με κάποιο αίτημα στους αγίους δεν τους έχει ποτέ ζητήσει να τον απαλλάξουν από τη βλακεία του και να τον μεταμορφώσουν σε έξυπνο.

"Ėloge de la folie" - ĖRASME

Το Θεάρεστο «μαγαζί γωνία», εξαπλώνεται με την δυναμική που υποβάλει η προέλευσή του. Μερικά «προβληματάκια», που προκαλούνται από τους επιμέρους ανταγωνισμούς των διαφόρων παραρτημάτων, καθώς και την επιδίωξη για πλούτο και οφίτσια από τους ταγούς, τα λύνει κατά το δοκούν η «Θεία Οικονομία».

e-demon

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Της φιλελεύθερης…. το κάγκελο

Κωλοφαρδία